От няколко години карам със свещи Беру. Сега реших да пробвам NGK. Отворих им каталога, намерих каквото трябва - BCP6ES. За всеки случай реших да засека с други производители. Beru 14F-5DU, Bosch FR5DC или FR5DP и Denso Q22PRU или нещо такова. Обаче тези, като се засекат с NGK, ги дават аналог на BCP7ES. И сега съм в размисъл кои да избера - BCP6ES или BCP7ES? Вече не карам на газ.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Свещи 2.0 T.S. 8V
Collapse
X
-
за алфата 164 ли ти трябват?и защо не караш на газ?което е за газ става и за бензин логично,трябва да погледна какво NGK сложих пролетта като кодове,чаках 2 седмици за тях щото нямаха ама дойде японско не френско не знам дали има значение,4 свещи с кутийка и всяка от тях пак в кутийка,имаше проблем с каталога свещите отговаряха но не се развиваха пъпките от горе и не влизаха в кабелите та погледни внимателно да не се праснеш,знам че технически си грамотен в пъти над мене но ти споделям
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеОт няколко години карам със свещи Беру. Сега реших да пробвам NGK. Отворих им каталога, намерих каквото трябва - BCP6ES. За всеки случай реших да засека с други производители. Beru 14F-5DU, Bosch FR5DC или FR5DP и Denso Q22PRU или нещо такова. Обаче тези, като се засекат с NGK, ги дават аналог на BCP7ES. И сега съм в размисъл кои да избера - BCP6ES или BCP7ES? Вече не карам на газ.
по-ниското число е по-гореща свещ. но вероятно и със 7 ще работи добре.
7 е по-студена - тоест по-бързо отвежда топлината което ще е добре ако товариш много двигателя и караш във високи обороти.
ако се избере обаче твърде студена свещ, тя няма да може да се самопочиства. ако е твърде гореща - ще се стопи.точка
Comment
-
И аз вървя натам. Мотора не е първа младост, не карам на газ както казах - вероятно по-ниска температура в цилиндъра. Та ще пробвам с 6 или с оригинални шампионки, ако намеря.
Comment
-
моята кола я карам с денсо 22 /каквито дават по каталог на денсо/. това топлинно число би трябвало да отговаря на 7 по нгк, но в каталога им е 6-ца. на друг автомобил със същия двигател, свещите са 6-ца нгк /каквито са по каталог на нгк/. и двете коли са на газ.
за оптималната работа на свещта , температурата и трябва да е между 400 и 900 градуса, което е доста широка граница и едва ли едно число разлика ще сбърка нещата. по нгк, топлинните им числа са от 2 до 12. виж ако си за 6-ца, а сложиш 8-ца може и да има разлика. а това с различното топлинно число за газ ми се струва ала-бала.точка
Comment
-
аз това казах,първото NGK което дойде при мен не се развиваха,второто за което чаках 2 седмици е японското с кутиките и сега карам с тях от март месец няма грижи,ако искаш ще видя тия ауто плюс май бяха дето земах от тех,свещта беше NGK около 6 лева и нещо,аз си слагам фирмено елече на нема да казвам ква фирма понеже ползват отстъпка и ги бруля според сезона с елек с шапка с фланелка кво има,за 4 години от как съм се махнал съм спестил неколко заплати от авточасти за колата,като ме питат имате ли работа ооо работа имаме много,а има ли гуми некви евтини хубави да земеме,викам нема само стари дотове взимаме гуми от Диана и от Руди 96 при нас е скъпо и шефа вика че крадеме и е изопнато положението и са дойде един нов не разбира от приказка,оня ден пак така за предни накладки и 2 кила масло се наметнах преди да вляза в магазина с -20 процентовото елече,като вляза в серия да правя ремонт си седи в колата.
Comment
-
С такова NGK карах близо 20 000 Км преди да я потроша без да се оплача само че си пишеше само мейд ин джапан без руски .
Преди това с някакъв БОШ четириполюсен пак без проблеми откъм свещи .Това на конвенционална газова .Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Свещите за този мотор са GOLDEN LODGE
все още се намират, даже моите резервните ако ги намеря ще ти ги подаряLast edited by KirilSol; d.m.y г., 21:08.Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
Lancia Ypsilon '02
Comment
Comment